10 apr

Riethoven DS2 wint in vijfsetter van VCE/PSV DS3

Dames 2 van V.C. Riethoven heeft zaterdagavond gewonnen van VCE/PSV Dames 3. Op papier leek het een gemakkelijk potje te worden, aangezien Riethoven in december met 0-4 van de Eindhovenaren wist te winnen. In sporthal De Kemphaan hadden de dames echter vijf sets nodig om de overwinning binnen te slepen.
door Jelle den Toom

Het begin van de eerste set ging gelijk op, maar daarna liep PSV uit naar 12-18. De dames van Riethoven hadden geen antwoord op de serves van de enthousiaste #20 van PSV. Riethoven wist het verschil nog terug te brengen tot 16-20, maar had daarna ook geen antwoord op de servesdruk van #22 van PSV. Zij serveerde de eerste set netjes uit tot 16-25.

In de tweede set was PSV slordig. De Eindhovenaren sloegen enkele ballen in het net en maakten wat foutjes, waardoor Riethoven kon uitlopen. Bij 12-6 vroeg de enigszins verhitte PSV-coach een time-out aan. Toch wist PSV de rug niet te rechten en moest het toestaan dat Riethoven uitliep naar 19-11. Bij die stand kwam de sterke #22 van PSV weer binnen de lijnen. Riethoven kon niet voorkomen dat PSV terugkwam tot 21-17, waarbij PSV kon profiteren van twee ballen die de thuisploeg tegen de lampen in De Kemphaan sloeg. Na de inhaalslag van PSV wist Riethoven de tweede set over de streep te trekken. Deze eindigde in 25-20.

De derde set begon in het voordeel van PSV. De ploeg liep uit naar 5-11, maar zag Riethoven daarna weer terugkomen tot 10-13. Door slordigheden aan Riethovense kant wisten de Eindhovenaren weer een comfortabele voorsprong te pakken, 12-19. Riethoven probeerde met een time-out de rust weer in de ploeg te krijgen, maar dat mocht niet baten. Door wederom een sterke servesbeurt van #22 van PSV kwam Riethoven op een 15-24 achterstand. De thuisploeg pakte nog een puntje, maar moest de derde set uiteindelijk met 16-25 weggeven.

De vierde set ging in het begin weer vrij gelijk op. Bij 8-8 begon #5 van Riethoven aan een goede servesbeurt, waardoor de thuisploeg een klein gaatje kon slaan, 12-8. De punten werden daarna om en om verdeeld, waardoor uiteindelijk 17-13 op het scorebord stond. Mede door enkele ballen in het net van PSV gaf Riethoven de voorsprong niet meer weg. De thuisploeg speelde de set netjes uit, 25-16.

In de vijfde set moest Riethoven het zonder de geblesseerde #5 doen. De thuisploeg kwam via goede punten van #2 en #4 op een voorsprong van 7-3. Bij 8-4 werd er van kant gewisseld. Riethoven liep mede door een goede servesbeurt van #1 uit naar 11-5. Die marge van vijf punten gaf Riethoven niet meer weg. De dames van PSV kregen nog wat steun van VCE/PSV DS4, dat in dezelfde sporthal tegen Riethoven DS3 had gespeeld. Ook het meegereisde publiek ging er nog eens achter staan, maar kon de nederlaag niet voorkomen. Riethoven won de set uiteindelijk met 15-10 en won de wedstrijd met 3-2.

PSV verkocht haar huid erg duur en kan met een opgeheven hoofd terug naar Eindhoven. De dames van Riethoven hadden hun handen vol aan de laagvlieger in de 3e Klasse N. Volgende week speelt Riethoven DS2 geen competitiewedstrijd. Op zaterdag 23 april spelen de Riethovenaren hun laatste competitiewedstrijd. Nuvo’68 DS2 komt dan op bezoek in de Kemphaan.